Arvostelussa Kulutusluotto.com

Kulutusluotto.com tarjoaa kuluttajille helpon keinon kilpailuttaa lainat internetissä. Jonkinlaisia lainavertailusivustojahan on ollut olemassa jo ainakin 10 vuotta, mutta myös nämä sivustot ovat kehittyneet valtavasti vuosien aikana. Mutta miten hyvin kulutusluotto.com todellisuudessa pystyy kaivamaan tämän hetken parhaita lainatarjouksia? Päätimme ottaa selvää.

Kaikki alkaa lainalaskurista

Sivuston yläosassa on lainalaskuri, jossa asiakkaan tulee valita haluamansa lainasumma. On hyvä ottaa huomioon, että lainasumma vaikuttaa oleellisesti takaisinmaksuehtoihin. Lainasumma vaikuttaa eritoten kuukausierän suuruuteen, eli siihen summaan, joka asiakkaan on maksettava takaisin joka kuukausi. Kulutusluottoja lyhennetään kuukausittain pankille tai muulle rahoituslaitokselle.

Lainaa ja kulutusluottoa ei pidä rynnätä hakemaan pohtimatta myös lainantakaisinmaksua. Liian moni on ajautunut ongelmiin kuukausierien ja takaisinmaksun kanssa, joten ne on otettava huomioon aina, oli lainan tarve miten suuri tahansa. Sivuston hyväksi puoleksi voidaankin laskea se, että se näyttää lainanhakijalle selvästi kaikki lainan kokonaiskustannukset.

Rahaa erilaisiin tarpeisiin

Sivuston kautta voi hakea lainaa hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Kulutusluottoa voi hakea esimerkiksi remontteihin, uusia huonekaluja varten, autokorjausta varten tai viikonloppurientoja varten. Käytännössä kulutusluottojen käyttötarkoitusta ei yleensä ole rajoitettu mitenkään. Eri rahoitusyhtiöillä voi olla kuitenkin erilaisia ehtoja lainoilleen.

Ennen lainatarjouksen hyväksymistä asiakkaan kannattaa aina tutustua ehtoihin. Ehdoissa on kerrottu myös kaikki lainaan liittyvät kulut. Lainanmyöntäjillä on velvollisuus olla läpinäkyviä lainatarjouksissaan ja ehdoissaan, joten asiakkaat voivat nykyisin saada kuvan kuluista kätevästi. Nimelliskoron sijaan asiakkaiden kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon sekä lainaan liittyviin kuluihin. Kuluja voivat olla esimerkiksi tilinavausmaksu sekä tilinhoitomaksu. Lisäksi lainaan liittyy aina esimerkiksi myös mahdolliset myöhästymismaksut.

Pankkeja ja rahoitusyhtiöitä

Lainoista ja kulutusluotoista kiinnostunut asiakas voi saada nykyisin netistä lainatarjouksen paitsi pankeilta myös erilaisilta pienemmiltä rahoitusyhtiöiltä. Moni pienempi rahoitusyhtiö toimii Pohjoismaissa tarjoten suomalaisille, ruotsalaisille, tanskalaisille ja norjalaisille kuluttajille ja yrittäjille lainoja.

Tutut kotimaiset pankit ovat tietenkin suomalaisille turvallinen vaihtoehto, mutta mikäli pienemmät rahoitusyhtiöt voivat tarjota lainaa paremmilla ehdoilla, kannattaa myös niitä harkita. Kulutusluotto.com kilpailuttaa kulutusluottoja sellaisilta yrityksiltä, jotka ovat rekisteröityneet luotonantajarekisteriin. Tällaisen yrityksen toiminta on luotettavaa ja vakavaraista, joten asiakas voi hakea lainaa hyvillä mielin.

Älä hae lainaa mistä vain

Netistäkään lainaa ei pidä hakea miltä tahansa sivustolta, vaan asiakkaan kannattaa luottaa näissä asioissa vain turvallisiin ja jo useita vuosia toimineisiin yrityksiin. Kannattaa aina kiinnittää huomiota siihen, millaisia arvosteluja lainanantaja on saanut esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tai muilla sivustoilla. Näin tulevat lainanottajat voivat saada kuvan siitä, miten tyytyväisiä muut asiakkaat ovat olleet yrityksen palveluun.

Mahdollisia ongelmakohtia lainanantajien kanssa voi olla esimerkiksi kulujen läpinäkyvyys. Alalla oli varsinkin vuosia sitten ongelmia niin sanottujen piilokulujen kanssa, joita ei tuotu selvästi esiin siinä vaiheessa, kun asiakas haki lainaa. Tämän vuoksi kulutusluotto.comin kaltainen sivusto onkin erinomainen lainanhakijoille, koska se on erotellut jo jyvät akanoista. Sivuston kautta voi kilpailuttaa lainoja vain sellaisilta luotonmyöntäjiltä, jotka ovat sitoutuneet alan yhteisiin pelisääntöihin.

Ruusuja ja risuja

Kulutusluotto.com sopii suomalaisille, jotka ovat kiinnostuneet kulutusluotoista ja pienlainoista. Lainaa voi hakea maksimissaan 60 000 euroa, joten sivusto ei sovi suoranaisesti asuntolainoista kiinnostuneille. Sen sijaan melkein mihin tahansa muuhun käyttötarkoitukseen lainaa voi sivuston avulla hakea.

Palvelua voi käyttää kätevästi myös puhelimella, joten sivusto on optimoitu myös mobiilikäyttöä varten. Tämä ei ole mikään iso etu enää nykyisin, vaan paremminkin jo melkein itsestäänselvyys. Sivuston etuna voidaan pitää myös yksinkertaista käyttöliittymää. Vaikka et olisi ennen vertaillut tuotteita ja palveluita netissä, niin osaat varmasti löytää edullisimmat lainatarjoukset tämän sivuston kautta.

You may also like...